В профила си във  Facebooн актьорът обяви, че напуска сцената

...
В профила си във  Facebooн актьорът обяви, че напуска сцената
Коментари Харесай

И Камен Донев напуска Народния театър

В профила си във  Facebooн артистът разгласи, че напуща сцената на Народния спектакъл   " заради последна непоносимост към обстановката в театъра и безобразното, надменно държание на шефа ".  

" След свадите и събитията произтекли след това, аз излизах на сцената от обич към спектакъла и от почитание към вас, феновете.

Но чашата преля... Аз имам достолепие и няма да разреша то да бъде погазвано! "  

 

УВЕДОМЛЕНИЕ Скъпа моя, уважаема аудитория! Искам да ви осведомявам, че от през днешния ден напущам представлението " Живота е...
Posted by Shvargalo.com on Thursday, 13 July 2023
Преди това, след представлението на " Животът е прелестен " в сряда вечер, той публикува публикува видео, в което съобщи, че е имало пикантен пушек на сцената и при публиката. Камен Донев споделя, че е имало причина за пожар, а откакто е попитал за какво не се е появил пожарникар, излиза наяве, че в театъра няма подобен. 

Часове след " УВЕДОМЛЕНИЕТО " на Камен Донев в в известие до медиите, озаглавено " Позиция на Народния спектакъл " и подписано от пиар отдела. 

" Намираме за манипулативно и непрофесионално държанието на артиста Камен Донев, който за следващ път употребява сцената на театъра, с цел да насажда напрежение, което дестабилизира работата на институцията и уронва престижа на Първата сцена на България като основава " вести ", захранващи скандал, целящ да анулира смисъла и качеството на художествените процеси ".  

В него се изяснява също, че Донев не е на щат в Народния спектакъл " Иван Вазов ",  той има контракт за присъединяване в съответно зрелище, подписан на 20 декември 2022 година, който е в мощ до изиграването на 10 представления - последното е на 28 септември.   

" Дневник " напомня, че шефът Васил Василев и артистът са в спор след свадите в театъра, започнали след назначаването на свързаната с Движение за права и свободи Велислава Кръстева за пиар на театъра и отхвърли на режисьора Александър Морфов да одобри това решение. Донев поддържа Морфов, изрече се внезапно за шефа, който сега го съди за засегнатост. 

Скандалът в Народния спектакъл избухна, откакто Морфов написа “ДПС ” и “Изчезвай ” на вратата на офиса на мениджърката по връзките на театъра Велислава Кръстева. Напрежението ескалира още повече, откакто част от актьорите поддържаха шефа Васил Василев, а останалата - застанаха на страната на Александър Морфов. В последна сметка режисьорът бе уволнен дисциплинарно. При връчването на премиите “Икар ” артистът Алек Алексиев излезе на сцената с тениски с надпис “Морфов ” (вижте видеото тук).   

В сряда - 12 юли,  стана ясно и че дългогодишният фотограф на Народния спектакъл Стефан Н. Щерев също няма да бъде част от театъра.  В обява във Фейсбук той разгласи, че договорът му не е възобновен за новия сезон, а шефът не е показал повода.  В обява на страницата си във " Facebook " той твърди, че договорът му за новия сезон не е възобновен, като шефът не му е показал причина за това.  
 Театралите отвръщат на удара
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР